Välkommen till vår webbsida! 

Låt mig presentera mig; Karin Zimmermann. Jag har både katt och hunduppfödning och bor i Åloppe, mellan Enköping och Uppsala, c:a 80 km nord väst om Stockholm. Jag och min dåvarande man Reinhard Zimmermann flyttade ut på landet (Åloppe) i december 2003 från att ha bott i Järfälla, Stockholm. Huset vi skaffade oss var ett gammalt kapell från 1943 vilket innebar att det inte fanns en rak vägg Upgrade your email with 1000's of emoticon icons. Det som jag tycker är härligt är att det inte finns gatubelysning så jag kan se stjärnhimmeln och att det är lugnt med stora utrymmen att vistas på för mina djur.

           Vår trädgård med dammen. Ja, ibland händer det att någon doppar sig :-).
Mitt gamla hus (kapellet)

Efter skilsmässan bodde jag kvar med våra vovvar och katter i huset under ytterligare 3 år och därefter sålde vi vårt underbara hus i dec 2013. Jag, vovvar och kattor har nu blivit inneboende hos min kära granne 340 m från mitt gamla hus. Han har en stor bongård med mycket mark som vi, både 2 och 4-benta, kan springa på då skörden är klar :-).

Joker älskar det nya livet då Tommy låter honom följa med i traktorn. Där kan han verkligen ha utkik över alla ägor ;-). De övriga vovvarna tycker det är mycket intressant med de nya familjemedlemmarna...... dvs fåren.

Detta är Bärta och hon bodde med oss under ca 1 år då jag var tvungen att stödmata henne från födseln. Detta är min bäbis :-) och Filles bästa vän. Dom var alltid tillsammans både när de skulle sova och leka, Bärta följde med överallt.


Här är hon med och hjälper till med K-kullen

Jag har båda haft hundar och katter under hela mitt liv. Raserna har varit varierande; Perser, olika bondkatter, schäfer samt tax. Jag har nu hittat mina raser vad gäller både katt d.v.s. Ragdoll och hundar d.v.s. Bichon Havanais & Kromfohrländer. Detta för att dom är lugna, coola raser med glimten i ögat sedan måste vi säga att Kromfohrländern är en aktiv och hoppig ras allmänt kallad "studsboll".

Jag älskar att ha dom omkring mig och det går inte en enda dag utan skratt, lek och många kramar. Mina katter och hundar lever med mig inomhus och dom har även tillgång till en stor trädgård där dom kan springa fritt och leka.

Sommarbild av vår trädgård med Pelle springande i full fart.        Vår trädgård. Där finns plats att springa fritt.
Mina kattor och hundar kommer mycket bra överens med varandra
.

Några av katterna går fritt i trädgården och för det mest vill de hålla sig nära eller helst mitt i flocken (bland våra hundar och/eller mig). De andra katterna får vara på lina eller leka i katt & hundgården. Jag håller dock alltid uppsikt på mina djur när dom är ute i och med att det finns både räv och lodjur runt husknuten.

Det finns mycket bra skogar att vistas i och skogspromenader med svamp och bärplockning där jag även låter hundarna få träna sök och spår är alltid mycket uppskattat. Vi har stött på lite rådjur och vid något tillfälle även älg och när det har hänt har det aldrig varit någon svårighet att hålla alla hundar samlade kring oss. De stannar och vaktar flocken istället för att springa iväg och jaga. De är alla mycket noga med att veta var alla i flocken befinner sig, d.v.s inom nära synhåll annars letar de upp den som inte syns till. Sedan har vi även några mycket nyfikna små töser som gärna vill undersöka naturen och speciellt vattenhål som de ibland halkar ner i och får ett ofrivilligt dopp eller så hoppar de ner själva för att se hur deras simkunskaper är. Detta är mindre roligt när de glada i hågen kommer förutom fullt med kvistar i pälsen även dyblöta och vill bli kramade. Det går inte att göra något annat än att älska dessa sötnosar.

Alla hundar tycker mycket om att leta efter hinder tex. höga stenar eller stockar ja, allt som de kan hoppa upp på, krypa under eller balansera på. Detta kallar jag en naturlig agility bana där de alltid måste vara uppmärksam på var de sätter fötterna eller hur långt ner det är till marken och vi ser att det är mycket stimulerande för dem. Efter en skogspromenad på 3-4 timmar sover de gott Upgrade your email with 1000's of emoticon icons när vi kommer hem.



Förutom uppfödning har jag även genomgått en baskurs i hundtrimning där jag satsade på att arbeta med små långhåriga hundar, (Shih tzu, Lhasa Apso, Havanais m.fl.). Jag vill till en början endast hålla på med dessa då detta är en stor grupp som kräver mycket kunskap om den här sortens päls. I framtiden får jag se om jag vill lägga till några fler raser.

Jag kommer att offerera klippning i mitt hem i Åloppe till en början.

___________________________________________________

S*Karrei Ragdolluppfödning


Jag och min fd man startade uppfödningen 2000 och fick stamnamn registrerat 2001 hos SVERAK. Varför valde vi Ragdoll? Svaret är enkelt, vi ville egentligen ha en hund och vi insåg att Ragdollen passade bäst in i beskrivningen som hundlik katt. Vi var även på kattutställningar och fick klämma och känna på några Ragdolls. Det vi stötte på var uteslutande bruna Ragdolls. Vi blev däremot förtjust i blå, cream och blå-cream efter att ha sett dessa färger på foton från Australien och USA.
Vi började söka och hittade våra första Ragdolls, Luvahug Aladdins Charm och Luvahug Blueberry Cream, i Australien . Aladdin och Blueberry var syskon så det gällde att hålla dom isär när det blev dags 
Upgrade your email with 1000's of emoticon icons . Allt gick bra och vi började leta partner till dom. Dessa hittade vi efter många om och men i Nya Zeeland, Kiwimagic Sir Oliver och Kiwimagic Lady Isadora. Så började vi med vår Ragdolluppfödning. Ragdollen är en mycket trevlig och cool katt och deras speciella gång gör dom mycket charmiga. Deras bakben är X-ställda och detta gör att dom vaggar när dom går. Vi ångrade inte att vi köpt Ragdolls.

I och med att rasen kom till Sverige 1991 är den en ganska ung ras och det har varit svårt att hitta lämpliga avelskatter med en stamtavla där inavel och släktskapsavel nästan var obefintlig därav fick vi importera våra första kattor.

Jag är registrerade uppfödare i SVERAK som är ansluten till FIFe samt att jag även är medlem i Uppsala Kattklubb och i Ragdollklubben.

 Jag lägger stor vikt på att få fram kattungar med en nästan obefintlig inavel/släktskapsavel (linjeavel). Jag vill också att mina kattköpare ska känna sig trygga när dom köpt en kattunge från mig och veta om att jag finns till hands inte bara nu utan även i framtiden om frågor skulle dyka upp.

Mitt mål med kattuppfödningen är att avla fram friska, vackra och stora Ragdolls med bra temperament.

Jag vill finnas där som stöd och bollplank för våra kattungeköpare i alla typer av situationer. Vill Ni veta mer om hur jag tänker inom S*Karrei kontakta gärna mig på info@karrei.com.

_____________________________________________________


Kennel KR´Karrei

Äntligen, under sommaren 2002 hade jag och min fd man möjlighet och rätta förutsättningar för att skaffa oss hund. Nu var det bara det lättaste kvar Upgrade your email with 1000's of emoticon icons , att välja en ras som passade oss båda. Detta blev enkelt. När vi kom in till guldsmedsaffären för att välja våra förlovnings- och vigselringar, möttes vi av en liten lurvig vovve. Han var så söt och hade ett mycket trevligt temperament att vi bestämde oss för att hitta en likadan. Detta var en Bichon Havanais.

Nu började sökandet efter en kennel som hade några valpar till salu. Det påminner oss om vårt sökande efter våra kattor. Vi hittade vår valp och Bamse´s Joker Boy kom hem till oss. Han mottogs mycket väl av kattorna och Joker tyckte om dom. Några år hade gått och ytterligare 2 st Bichon Havanaiser, Bamse´s Nelly och Valpgläntans Thea ingick i familjen då vi bestämde oss för att skaffa en lite större hund som vi kunde ha förutom som sällskapshund även som gårdshund och dessutom träna mer lydnad.

Jag läste böcker, gick in på rasklubbar m.m. och fastnade för en medelstor ras vid namn Kromfohrländer. Jaha, ännu en ras som nästa inte gick att få tag i här i Sverige. Vi hälsade på hos en av de då 4 kennlar som föder upp "Kromisar" här i Sverige. Hon hjälpte oss och vi fick kontakt med en kennel i Finland. En av hennes hanar hade parat en svensk tik. Vi ringde upp kenneln och fick reda på att det fanns en hane kvar som hon trodde på för avel. På detta sätt kom Pelle in i familjen.

I och med att jag är mycket intresserad av genetik och jag trivs med allt vad uppfödning innebär var det helt naturligt att ansöka om kennelnamn. Detta fick vi registrerat 2005 (kennelnr. 20050200). Min fd man Reinhard gick ut kenneln i maj 2011 och jag står som ensamägare av kenneln i dag.

Mina hundar kommer från olika ställen i Sverige. Antalet Bichon Havanaiser i Sverige är c:a 3000 st (år 2005) och därför är det en ganska liten ras och det är svårt att hitta avelshundar med en stamtavla med låg inavelsgrad. När det gäller Kromfohrländer är antalet registrerade "Kromisar" ännu lägre och år 2005 låg det på 209 st. Jag söker därför även utanför Sverige för att hitta blivande avelshundar för min kennel.

Jag är registrerade uppfödare i SKK (Svenska Kennel Klubben) som är ansluten till FCI. Jag är även med i BBHC "Bichon Bolognese & Havanaise Club".

 Mitt mål med hunduppfödningen är att avla fram friska, vackra, charmiga Bichon Havanaiser och Kromfohrländer med bra temperament.

Jag önskar även att alla hundar jag föder upp, Bichon Havanais, skall genomgå patella undersökning efter drygt ett års ålder. Detta bl.a. för att kunna utvärdera min avel och för att bidraga till den övergripande statistiken över vår ras.

Även när det gäller valpar lägger jag stor vikt på att få fram valpar med en nästan obefintlig inavel/släktskapsavel (linjeavel).

Jag vill finnas där som stöd och bollplank för mina valpköpare i alla typer av situationer. Vill Ni veta mer om hur jag tänker inom kennel KR'Karrei kontakta gärna mig på info@karrei.com
.

 

  
  

Rosor i min trädgård