Låt mig presentera
mig; Karin Zimmermann. Jag har både
katt och hunduppfödning och
bor i Åloppe, mellan Enköping och Uppsala, c:a 80 km nord väst om Stockholm. Jag
och min dåvarande man Reinhard Zimmermann flyttade ut på landet (Åloppe) i december 2003 från att ha bott i
Järfälla, Stockholm. Huset vi skaffade oss
var ett gammalt kapell från 1943
vilket innebar att det inte fanns en rak vägg
Efter skilsmässan bodde jag kvar med våra vovvar och katter i huset under ytterligare 3 år och därefter sålde vi vårt underbara hus i dec 2013. Jag, vovvar och kattor har nu blivit inneboende hos min kära granne 340 m från mitt gamla hus. Han har en stor bongård med mycket mark som vi, både 2 och 4-benta, kan springa på då skörden är klar :-). Joker älskar det nya livet då Tommy låter honom följa med i traktorn. Där kan han verkligen ha utkik över alla ägor ;-). De övriga vovvarna tycker det är mycket intressant med de nya familjemedlemmarna...... dvs fåren.
Detta är Bärta
och hon bodde med oss under ca 1 år då jag var tvungen att stödmata henne från
födseln. Detta är min bäbis :-) och Filles bästa vän. Dom var alltid tillsammans
både när de skulle sova och leka, Bärta följde med överallt. Jag har båda haft hundar och katter under hela mitt liv. Raserna har varit varierande; Perser, olika bondkatter, schäfer samt tax. Jag har nu hittat mina raser vad gäller både katt d.v.s. Ragdoll och hundar d.v.s. Bichon Havanais & Kromfohrländer. Detta för att dom är lugna, coola raser med glimten i ögat sedan måste vi säga att Kromfohrländern är en aktiv och hoppig ras allmänt kallad "studsboll". Jag älskar att ha dom omkring mig och det går inte en enda dag utan skratt, lek och många kramar. Mina katter och hundar lever med mig inomhus och dom har även tillgång till en stor trädgård där dom kan springa fritt och leka.
Alla hundar tycker mycket
om att leta efter hinder tex. höga stenar eller stockar ja, allt som de kan
hoppa upp på, krypa under eller balansera på. Detta kallar jag en naturlig
agility bana där de alltid måste vara uppmärksam på var de sätter fötterna eller
hur långt ner det är till marken och vi ser att det är mycket stimulerande för
dem. Efter en skogspromenad på 3-4 timmar sover de gott
Jag kommer att offerera klippning i mitt hem i Åloppe till en början. ___________________________________________________ S*Karrei Ragdolluppfödning I och med att rasen kom till Sverige 1991 är den en ganska ung ras och det har varit svårt att hitta lämpliga avelskatter med en stamtavla där inavel och släktskapsavel nästan var obefintlig därav fick vi importera våra första kattor. Jag är registrerade uppfödare i SVERAK som är ansluten till FIFe samt att jag även är medlem i Uppsala Kattklubb och i Ragdollklubben. Jag lägger stor vikt på att få fram kattungar med en nästan obefintlig inavel/släktskapsavel (linjeavel). Jag vill också att mina kattköpare ska känna sig trygga när dom köpt en kattunge från mig och veta om att jag finns till hands inte bara nu utan även i framtiden om frågor skulle dyka upp. Mitt mål med kattuppfödningen är att avla fram friska, vackra och stora Ragdolls med bra temperament.
Jag
vill finnas där som stöd och bollplank för våra kattungeköpare i alla typer av
situationer. Vill Ni veta mer om hur jag tänker inom S*Karrei kontakta
gärna mig på info@karrei.com.
_____________________________________________________ Äntligen, under sommaren 2002
hade jag och min fd man möjlighet och rätta förutsättningar för att skaffa oss hund. Nu var det
bara det lättaste kvar
Jag läste böcker, gick in på rasklubbar m.m. och fastnade för en medelstor ras vid namn Kromfohrländer. Jaha, ännu en ras som nästa inte gick att få tag i här i Sverige. Vi hälsade på hos en av de då 4 kennlar som föder upp "Kromisar" här i Sverige. Hon hjälpte oss och vi fick kontakt med en kennel i Finland. En av hennes hanar hade parat en svensk tik. Vi ringde upp kenneln och fick reda på att det fanns en hane kvar som hon trodde på för avel. På detta sätt kom Pelle in i familjen. I och med att jag är mycket intresserad av genetik och jag trivs med allt vad uppfödning innebär var det helt naturligt att ansöka om kennelnamn. Detta fick vi registrerat 2005 (kennelnr. 20050200). Min fd man Reinhard gick ut kenneln i maj 2011 och jag står som ensamägare av kenneln i dag. Mina hundar kommer från olika ställen i Sverige. Antalet Bichon Havanaiser i Sverige är c:a 3000 st (år 2005) och därför är det en ganska liten ras och det är svårt att hitta avelshundar med en stamtavla med låg inavelsgrad. När det gäller Kromfohrländer är antalet registrerade "Kromisar" ännu lägre och år 2005 låg det på 209 st. Jag söker därför även utanför Sverige för att hitta blivande avelshundar för min kennel. Jag är registrerade uppfödare i SKK (Svenska Kennel Klubben) som är ansluten till FCI. Jag är även med i BBHC "Bichon Bolognese & Havanaise Club". Mitt mål med hunduppfödningen är att avla fram friska, vackra, charmiga Bichon Havanaiser och Kromfohrländer med bra temperament. Jag önskar även att alla hundar jag föder upp, Bichon Havanais, skall genomgå patella undersökning efter drygt ett års ålder. Detta bl.a. för att kunna utvärdera min avel och för att bidraga till den övergripande statistiken över vår ras. Även när det
gäller valpar lägger jag stor vikt på att få fram valpar med en nästan obefintlig
inavel/släktskapsavel (linjeavel). |